Kysnutý koláč z OVČEJ URDY s ríbezľovým lekvárom

Cesto:

500g múka pšeničná polohrubá
2ks vajíčko
1,5 PL kryštálový cukor
1 kocka kvasnice
1,5 dcl olej olivový
1/2 prášok do pečiva, alebo 1 ČL sóda bikarbóna
2,5 dcl mlieko ovčie
1/2 ČL soľ

Plnka:
200 ml džem z čiernych ríbezlí
400 g ovčia urda /ovčí tvaroh/
2x žĺtok
2x bielok na sneh +štipka soli
1x vanilkový cukor
1/2 ČL citrónová kôra
4 PL sušené hrozienka alebo brusnice

Postup:
Cesto vymies a nechaj vykysnúť. Na plech daj papier na pečenie a naň rovnomerne ponaťahuj cesto naolejovanými prstami. Nechaj troška oddýchnuť. Na cesto natri vrstvu ríbezľového džemu. Z bielkov vyšľahaj sneh, daj štipku soli aby bol tuhší. Urdu vymiešaj so žĺtkami, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a brusnicami. Nakoniec primiešaj sneh. Natri na cesto v rovnomernej vrstve a daj piecť do vyhriatej rúry na 180 C, približne na 40 minút.

Dobrú chuť :)