Cesto:
500g múka pšeničná polohrubá
2ks vajíčko
1,5 PL kryštálový cukor
1 kocka kvasnice
1,5 dcl olej olivový
1/2 prášok do pečiva, alebo 1 ČL sóda bikarbóna
2,5 dcl mlieko ovčie
1/2 ČL soľ
Plnka:
200 ml džem z čiernych ríbezlí
400 g ovčia urda /ovčí tvaroh/
2x žĺtok
2x bielok na sneh +štipka...
Celý článok
Toto je recept na bryndzový koláčik od tety Janky. Voláme ho Bryndzáčik. Recept je na malý plech vo veľkosti 23cm x 32 cm.
Cesto:
10 dkg hladká múka špeciál
10 dkg polohrubá výberová
½ ČL práškový cukor
1 ½ ČL soľ
2 žĺtky
1,5 dcl mlieko /vlažné/
2 dkg maslo
½ kocky kvasníc
0,5 dcl olej...
Celý článok
Ovčia hrudka tradične, alebo s olivami, špenátom a nastrúhanou surovou cviklou. Dochutiť zeleným korením, olivovým olejom a citrónom. Nakoniec štipka morskej soli. Dobrú chuť.
Celý článok
Čerstvá, 100% ovčia bryndza nepasterizovaná chutí lahodne. Posilní váš organizmus proti chrípke, je účinné prírodné probiotikum. Výskumy potvrdili, že pravidelná konzumácia znižuje hladinu zlého cholesterolu v krvi. Tá najlepšia bryndza je u nás na predajni pripravená pre vás:))
Celý článok
Prídte pozrieť, na predajni robíme ochutnávky. Teraz čerstvý, 100% ovčí syr zo salaša Pružina.
Celý článok