Archív článkov

Kysnutý koláč z OVČEJ URDY s ríbezľovým lekvárom

Cesto: 500g múka pšeničná polohrubá 2ks vajíčko 1,5 PL kryštálový cukor 1 kocka kvasnice 1,5 dcl olej olivový 1/2 prášok do pečiva, alebo 1 ČL sóda bikarbóna 2,5 dcl mlieko ovčie 1/2 ČL soľ Plnka: 200 ml džem z čiernych ríbezlí 400 g ovčia urda /ovčí tvaroh/ 2x žĺtok 2x bielok na sneh +štipka...
Celý článok

Bryndzáčik

Toto je recept na bryndzový koláčik od tety Janky.  Voláme ho Bryndzáčik. Recept je na malý plech vo veľkosti 23cm x 32 cm. Cesto: 10 dkg hladká múka špeciál 10 dkg polohrubá výberová ½ ČL práškový cukor 1 ½ ČL soľ 2 žĺtky 1,5 dcl mlieko /vlažné/ 2 dkg maslo ½ kocky kvasníc 0,5 dcl olej...
Celý článok